Cele mai rare si scumpe sorturi de trandafiri din lume

În topul celor mai rare şi scumpe sorturi de trandafiri din lume, fac parte următoarele sorturi:

Trandafirul curcubeu

Proprietarul olandez al unei mari companii de flori a produs un sort uimitor de trandafiri – curcubeu. Experimentele au durat câţiva ani, începând cu anul 2004. Pentru ca petalele acestui sort de trandafiri sa fie multicolore, proprietarului i-a venit ideia de a diviza firul în patru secţiuni. A introdus fiecare secţiune a codiţei într-o eprubetă cu apă şi colorant alimentar. Trandafirul a absorbit încet apa coloră din eprubeta. În felul acesta, din trandafiri albi a apărut acest sort neobişnuit de trandafiri – curcubeu. Acesta este unul din cele mai rare şi scumpe sorturi de trandafiri din lume.

Trandafirul turcesc negru Halfeti

Acest trandafir creşte doar în sătucul turcesc Halfeti, situat pe malul râului Eufrat. Primăvara trandafirul înfloreşte roşu închis, iar vara devine total negru. Datorită condiţiilor unice ale solului lor specific şi nivelul pH al apelor supterane, provenite din râul Eufrat, trandafirul Halfeti capătă această nuanţă deosebită.

Trandafirul Pierre De Ronsard

Pierre De Ronsard este un sort faimos de trandafiri tufă, rar întîlnit. E considerat cel mai frumos trandafir din lume. Florile au au primit aceasta denumire, în memoria poetulul francez Pierre De Ronsard. Dar fiindcă numele lui e cunoscut de puţină populaţie, au decis să îi dea a doua denumire: „Eden Rose”, în traducere „Trandafirul Raiului”. În decursul celor 20 ani a existenţei sale, acest sort de tandafiri a cîştigat un număr imens de premii.

Trandafirul Juliet

Acest sort de tandafiri, numit „Juliet”, a fost produs de inventatorul englez David Austin. Pentru a creea această floare adorabilă, a investit mai mult de 15 000 000$ şi 15 ani de lucru intensiv.

Trandafirul Verde

Acest miracol, este rodul muncii crescătorilor de flori. Butoanele verzi ale trandafirului simbolizează fertilitate, abundenţă şi generozitate. Trandafirul verde pe măsura ce creşte îşi schimbă şi culoarea. Floriştii din întreaga lume au primit acest trandafir ca un oaspete binevenit. Buchetele din tradafiri verzi, în combinaţie cu tandafiri albi îmbunătăţeşte starea de spirit şi insuflă încredere.